THE GREATEST GUIDE TO GEZILECEK YERLER, TARIHI YERLER, DINLER TARIHI, MEZOPOTAMYA TARIHI, TüRKIYE'DE GEZILECEK YERLER, GöRüLMESI GEREKEN YERLER, SEYAHAT REHBERI, GEZILMESI GEREKEN YERLER, DüNYA'DA GöRüLMESI GEREKEN YERLER

The Greatest Guide To gezilecek yerler, tarihi yerler, Dinler tarihi, Mezopotamya tarihi, Türkiye'de gezilecek yerler, Görülmesi gereken yerler, seyahat rehberi, gezilmesi gereken yerler, dünya'da görülmesi gereken yerler

The Greatest Guide To gezilecek yerler, tarihi yerler, Dinler tarihi, Mezopotamya tarihi, Türkiye'de gezilecek yerler, Görülmesi gereken yerler, seyahat rehberi, gezilmesi gereken yerler, dünya'da görülmesi gereken yerler

Blog Article

Bingöl- Solhan Kara yolunun four,five km uzaklıktadır. Bu adaları orada yaşayan halk tarafında keşfedilmiştir. Bu adalar görüntüsü ve gizemli oluşları ile insanı adeta büyülemektedir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız. Buraya biraz yatırım yapılırsa yerli ve yabancı birçOkay turist geleceğinden Helloç şüphemiz yoktur.

Çıldır Gölü Bu göl 123 kilometre kare alan kaplayan göl bölgemizin en büyük tatlı su gölü ve aynı zamanda Büyüklük olarak Van Gölünden sonra En büyük ikinci göldür. Deniz seviyesinden 1959 metre yüksekliğinde bulunan göl en derin yeri 42 metre olarak hesaplanmıştır.

Kütahya Çini Müzesi Kütahya İlimizin merkezine bağlı Paşamsultan Mahallesinde bulunur. Türkiye’deki ilk ve tek çini müzesidir. Bundan dolayı önemli bir yere sahiptir.

İhtişamlı bir mimariye sahip Bodrum Kalesinde yer alan fourteen sarnıç, kale korugan, II. Mahmut tuğrası, asma köprü ve su hendeği büyüleyici bir güzellik oluşturmaktadır. Günümüze sağlam olarak ulaşan Bodrum Kalesi; Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet vermektedir. Türkiye’nin tek su altı müzesi olan Sulatı Arkeoloji Müzesinde su altında bulunan eserler sergilenmektedir. Özellikle bu müzede sergilenen Doğu roma Batığı, Cam Gemisi, Uluburun Batığı, Sikke ve Mücevherat Salonu oldukça dikkat çekmektedir. Bodrum Kalesi pazartesi dışında her gün ziyarete açıktır.

Odunpazarı’na yapacak olduğunuz ziyarette ünlü Odunpazarı Evleri’nden birinde 2007 senesinden beri hizmet veren Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın!

Günde yaklaşık çeyrek milyondan fazla ziyaretçiyi alan pazar, mücevher, uçabilen ya da bulunmayan halılar, baharatlar, antikalar ve elle boyanmış seramik gibi bir çok ürünün satıldığı bir pazardır.

Kaplıcaları çOkay önemli olan ilçemizin turizm kenti olmasına da vesile olmuştur. Bu kaplıca suları cumhuriyet döneminde bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmişti.

Siz de bu bölgeye gelip hem click here tarihi bir yolculuk yapabilir, hem de havuzların şifalı sularında kendinizi dinlendirebilirsiniz. Unutulmaması gereken detay ise, bir müze kartınızın olması. Mutlaka bir Müzekart edinmeye çalışın.

Yıllar boyunca doğusundan batısına birçok medeniyeti ağırlamış ve onlardan miras kalan birbirinden değerli tarihi ve doğal güzelliklere sahip cennet ülkemiz Türkiye’deki twenty tarihi yeri sizler için sıraladık.

Boztepe Boztepe Karadeniz’in uçsuz bucaksız muhteşem manzarasını seyredildiği bir yerdir. Buraya gelen turistlerin mutlaka uğradığı bir yerdir. Ordu’nun muhteşem manzarasını seyredip bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Bu manastır dini eğitim merkezlerinden biriydi. BirçAlright din eğitmeni yetiştirmiştir. 1876 yıllında İngilizler tarafında satın alıp matba binası yapıldı. birçOkay kitap burada basıldı. 1969 yıllına kadar farklı dillerden kitaplar basılmaya devam etti. Günümüzde hala Süryaniler için önemli bir inanç merkezidir.

İşte doğa harikası büyüleyici bu güzellik burada gerçekleşiyor. Van Gölü ile buluşan Deli Çay’ın çılgın akıntısı içinde yumurtalamak için büyük çaba gösteren ve suyun tersine doğru yüzen, zıplayan balıklar adeta dans ediyor gibiler.

Veysel Karan-i Türbesi Siirt ilimizin Baykan İlçe merkezine eight km il merkezine forty km uzaklıkta bulunan bu türbe ilçe merkezine bağlı ziyaret beldesinde bulunur. Cas denilen harçla inşa edilip üstü kubbe ile örtünmüştür. 1967 yıllında tamamen yıktırılıp yerine yenisi yapılmıştır. Yakın tarihte yani 2001 yıllında valilikçe restore edilip ziyaretçilerine açılmıştır.

Kuzeydoğu Anadolu’daki en büyük göl olan Çıldır, 25 km2’lik alana yayılıyor. Kasım ayında donmaya başlayan gölde kış boyunca one metreye yakın kalınlıkta buz tabakası oluşuyor.

Report this page